Ina Oost

Ik ben Ina Oost. Na gewerkt te hebben als verpleegkundige, ben ik gestart met de studie  psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden met als afstudeerrichting Klinische en Gezondheidspsychologie. Daarna heb ik de opleiding tot Gezondheidszorg Psycholoog gedaan en de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut. Verder heb ik een opleiding gevolgd om EMDR  bij traumatische ervaringen te kunnen toepassen. Omdat ik kwaliteit en verdieping belangrijk vind en graag wilde werken ‘in de relatie’ met de cliënt heb ik een paar jaar geleden de opleiding tot Psychotherapeut gedaan. Op dit moment verdiep ik mij in Transference Focused therapie, een behandelmethode voor persoonlijkheidsproblematiek.

Mijn stijl als therapeut is respectvol, betrokken en direct, daarnaast heb ik een praktisch instelling. Mensen en hun relaties hebben me altijd geïnteresseerd. Ik vind het geweldig als mensen de moed hebben om te zoeken naar manieren om zich te ontwikkelen en sterker te worden. Als therapeut ervaar ik veel voldoening als ik mensen meer zichzelf zie worden, zie groeien en tot hun recht zie komen.

Mijn visie
De psychotherapie kent veel goed werkende wetenschappelijk bewezen methodes en een scala aan technieken om het herstel van iemand te faciliteren en ondersteunen. Ik hanteer en maak gebruik van een aantal daarvan – afhankelijk van de indicatie en behoeften van mijn patiënten. Wat ik mooi vind aan psychotherapie is, dat het een unieke veilige ruimte aanbiedt waar er samen met aandacht, zachte nieuwsgierigheid en zonder oordeel naar moeilijke, pijnlijke en soms schaamtevolle dingen en problemen gekeken kan worden. Met het begrijpen daarvan is het mogelijk om naar oplossingen te zoeken in ontwikkeling of acceptatie.

Ik ben lid van de NVP, NVGzP en de VGCt en sta als Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut in het BIG-register. Veder ben ik aangesloten bij Psyzorg Hoflanden (een coöperatie van vrijgevestigde psychologen in de regio) en de CVPPP (Christelijke Vereniging voor Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten).

Jannet Hagenaars

INTRODUCTIE
Ik ben BIG-geregistreerd GZ- psycholoog en psychotherapeut. Sinds 2012 werk ik in de generalistische basis en gespecialiseerde GGZ.

VISIE OP BEHANDELING
In mijn visie is het in psychotherapie belangrijk om goed te luisteren naar uw verhaal en de vraag waarmee u in therapie komt. Zo wordt vaak duidelijk wat de betekenis van gedragingen, wensen en behoeften is. Vanuit daar werken we samen om, afhankelijk van het doel en de werkwijze, uw gevoelens en gedachten beter te gaan begrijpen, nare dingen anders te leren zien, pijnlijke gevoelens te verwerken of anders om te gaan met moeilijke situaties.

BEHANDELMETHODEN
U kunt terecht voor kortdurende, klachtgerichte behandelingen, zoals specifieke angststoornissen, stemmingsklachten of klachten naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis, maar ook voor langdurende behandeling, gericht op (hardnekkige) disfunctionele patronen binnen uzelf en in het contact met anderen. Ook kunt zich aanmelden bij zelfbeeldproblematiek, emotieregulatieproblemen en identiteits- en autonomievragen.

Behandelvormen waar ik mee werk zijn:

  • Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT) wanneer er sprake is van rigide gedragspatronen of persoonlijkheidsproblematiek, zie mbtnederland.nl
  • Psychodynamische therapie, gericht op het verkrijgen van inzichten waarbij door meer begrip van emoties , gedragspatronen, en relaties, de klachten verminderen en het contact met uzelf en anderen verbetert.
  • EMDR, een methode ontwikkeld voor het behandelen van trauma, maar die inmiddels ook ingezet wordt voor andere psychische klachten zoals angsten, zie emdr.nl.
  • Cognitieve Gedragstherapie (CGt) voor de behandeling van angst en depressieve klachten, zie vgct.nl.
    Ik ben opgeleid tot integratief psychotherapeut waardoor ik behandeling op maat kan aanbieden in een kleinschalige en cliëntgerichte omgeving.

Ik ben alleen op dinsdag werkzaam in de praktijk.

SUPERVISIE
Ik bied supervisie voor GZ-psychologen in opleiding. Het tarief betreft €95,- per 45 min